Team Dutch Cloud profileert zich als sterk team tijdens WK Melges 24

8 juli 2015 - door Bart ter Veer

Net als 96 andere internationale zeilteams was Dutch Cloud vertegenwoordigd tijdens het wereldkampioenschap Melges 24. Ditmaal was Denemarken gastheer voor dit zeilevenement dat van 30 juni tot en met 5 juli plaatsvond.

Het kampioenschap werd onder zeer lichte weersomstandigheden gevaren, wat het presteren voor alle teams extra uitdagend maakte. Het goed op elkaar ingespeelde Team Dutch Cloud, waarbij synergie binnen het team cruciaal is, kon accelereren in deze omstandigheden en dit bleek uit de resultaten.

Er waren twee jonge talenten aan boord van de 205 tijdens het WK. Remy Oomens, bekend vanuit de 49-er klasse en Jelmer van Beek, een jonge ambitieuze tacticus die normaliter vaart bij Team Heiner. De 20 jarige Jelmer van Beek krijgt bij Team DC alle kansen om zich verder te ontwikkelen als tacticus.

Aan het wereldkampioenschap deden veel zeilprofessionals mee en de wedstrijden werden op hoog niveau gevaren. Het 5-koppige team van Team DC heeft met volle overtuiging deelgenomen aan het WK en goed kunnen meevaren in het wedstrijdveld. De teamspirit aan boord was hoog en met een goede boothandling en de juiste tactische keuzes heeft het team goed kunnen presteren onder deze moeilijke omstandigheden. Team DC kon vanwege materiaalpech helaas één wedstrijd niet varen en dit zag je terug in de finale einduitslag.

Al met al kan er met tevredenheid worden teruggekeken op de geleverde prestaties van het zeilteam tijdens dit enerverende wereldkampioenschap. Team Dutch Cloud kijkt nu alweer uit naar het NK dat wordt gehouden in september 2015, in Medemblik.

Relevante berichten

Dutch Cloud creëert nieuwe kansen met Azure

7 maart 2018 - door Bart ter Veer
Wie als cloudleverancier nieuwe en bestaande inkomsten wil zekerstellen, kan niet om Azure heen. Althans, dat is de sterke overtuiging van Dutch Cloud. Samen met Insight, leverancier van Intelligent Technology …
Lees verder

Facts & Figures Dutch IT-channel Award

30 januari 2018 - door Bart ter Veer
In aansluiting op de Dutch IT-channel Award-uitreiking op 18 januari jongstleden, heeft Dutch Cloud enkele facts & figures voor u op een rijtje gezet. Met betrekking tot het aantal stemmen dat …
Lees verder