Managed Services

Dutch Cloud heeft een professionele Managed Services organisatie. Vanuit deze business unit leveren wij een aantal diensten die u, als klant of partner, optioneel kunt afnemen.

Met deze extra diensten ondersteunen wij u op proactieve wijze en zorgen voor een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van uw IT-omgeving.

Monitoring

Door uw Cloud-infrastructuur te monitoren zorgt Dutch Cloud ervoor dat we proactief kunnen handelen wanneer de beschikbaarheid van uw IT-omgeving in het geding komt.

Met een 24×7 monitoring kan Dutch Cloud uw organisatie garanderen (door middel van een SLA) dat de beschikbaarheid en bedrijfszekerheid van uw IT-omgeving (zo goed als) 100% is. Hierdoor levert uw IT-omgeving toegevoegde waarde aan uw organisatie en de primaire bedrijfsprocessen.

Patch management

Dutch Cloud faciliteert ook patch management. Dit houdt in dat wij patches en updates (in overleg) installeren binnen het besturingssysteem van uw virtuele servers.

Patch management omvat:

– het beslissen over welke patches geschikt zijn voor bepaalde systemen
– het ervoor zorgen dat patches correct zijn geplaatst
– het testen van systemen na installatie van patches en het documenteren van alle bijbehorende
procedures, zoals de benodigde specifieke configuraties

Database beheer

Ook het beheren en monitoren van diverse databases (SQL, MySQL) valt binnen het portfolio van de Managed Services organisatie van Dutch Cloud.

Database beheer omvat de volgende taken:

– 24×7 monitoring
– Patch Management
– Backup and Restore

Dutch Cloud kan alle gangbare Operating Systemen en databases, die voor u van toepassing zijn, monitoren en beheren.

|