Olifanten doen het met olifanten……

8 september 2015 - door Bart ter Veer

Tot een paar jaar geleden werd mij verteld: zaken doen is een kwestie van de juiste match vinden tussen klant en leverancier. Het befaamde “Olifanten doen het met olifanten en muizen met muizen” kwam daarbij dan ook vaak om de hoek kijken. De Cap Gemini’s van deze wereld maken geen software of verlenen geen diensten aan de bakker op de hoek. Maar ook de lokale IT-reseller verkoopt geen netwerkinfrastructuur aan de Rabobank. Corporate bedrijven doen zaken met corporate leveranciers.

Door de komst van allerlei Cloudproducten en -diensten is dit wijze gezegde initieel wel onder druk komen te staan. Makkelijke portals, waar elke organisatie met een credit card, infrastructuur of software kan afnemen. Zelfs de slager op de hoek kan rechtstreeks zaken doen met Amazon, Microsoft en IBM vandaag de dag. En velen deden c.q. doen dat ook!

Maar past dit wel bij elkaar?

Misschien dat het gezegde iets té zwart-wit gesteld is, maar er zit nog steeds een kern van waarheid in. Onlangs een kijkje in de keuken mogen nemen van een multinational die zaken doet met een internationaal IT bedrijf. Als ik dan hoor dat een standaard-change zomaar twee à drie weken kan duren, moet ik altijd weer terugdenken aan die olifanten. Dit wordt namelijk ook zomaar geaccepteerd! En dat in een wereld waarbij we het hebben over; schaalbaarheid, flexibiliteit, snelheid en betalen voor datgene wat je gebruikt!

De gemiddelde MKB ondernemer zou dit zeker niet moeten pikken, los van het feit dat dit ook niet past bij de flexibiliteit die deze ondernemers moeten tonen aan hun klanten.

En zo’n portal / online ticketsysteem communiceert ook niet echt lekker….

Ervan uitgaande dat de multinationals alle kennis zelf wel in huis hebben om de juiste Cloudinfrastructuur te bouwen en software af te nemen, past zo’n portal prima. Een ticket inschieten bij een change lukt vaak ook wel op een Engelstalig contactformulier. Maar wat als je nou gewoon begeleid wil worden in dit traject? Je snakt naar een beetje advies van je leverancier omtrent het maken van de juiste keuze als het gaat om infrastructuur? Of dat je simpelweg de factuur, die je elke maand krijgt toegezonden, wilt begrijpen. Ja, dan wordt het in één keer toch allemaal een stukje lastiger!

Ik heb natuurlijk de ‘Dutch Cloud’ bril op, maar het doet mij weer eens temeer beseffen dat de Nederlandse Cloud provider met het juiste portfolio aan diensten absoluut niet kansloos is tegen het geweld van Softlayer, Azure, Amazon en vergelijkbaar kaliber.

Door Stefan van Dorst, Salesmanager Dutch Cloud

Relevante berichten

Naar de cloud? Beter een whiteboard dan een creditcard

19 juni 2017 - door Bart ter Veer
Ewout Scherer, CTO en Jaap Hooijkaas, COO bij Dutch Cloud Er wordt weleens gezegd dat je alleen maar een creditcard nodig hebt om naar de cloud te gaan: account aanmaken …
Lees verder

Klaar voor de Cloud? (3)

4 april 2017 - door Martijn van Zoeren
Cloud is de gewenste IT-strategie voor de meeste bedrijven. Maar willen is niet altijd gelijk aan kunnen. Wat zijn de obstakels en hoe overwin je die? Laatste blog in een …
Lees verder
Kom naar Get (C)Loud! editie IX
op vrijdag 27 oktober in Bunnik Meer informatie