Dutch Cloud neemt de Managed IT Services van Ajilon over

16 juli 2015 - door Dutch Cloud

Utrecht, 16 juli 2015 – Ajilon, specialistische dienstverlener op het gebied van HR, heeft uit strategische overwegingen besloten om de Managed IT Services business unit te beëindigen. Het bedrijf heeft in Dutch Cloud een volwaardige partij gevonden om de dienstverlening aan Ajilon’s klanten voort te zetten. De overdracht van de klanten, activiteiten en medewerkers is in volle gang. “De core business van Ajilon is detachering van specialisten. Het verlenen van Managed IT Services en het aannemen van IT-projecten wijkt daarvan af. We hebben besloten deze activiteiten te staken en zijn op zoek gegaan naar een partij met de juiste kennis van zaken om onze klanten goed bij onder te brengen. Bij Dutch Cloud zijn ze in uitstekende handen”, aldus Steven Beekhuis, Business Line Manager Ajilon IT Professionals. 

Dutch Cloud en Ajilon waren geen onbekenden van elkaar, de bedrijven werkten al prettig samen voor specifieke klanten, bijvoorbeeld op het gebied van virtualisatie. Het gesprek aangaan met Dutch Cloud lag dus voor de hand. Martijn van Zoeren, oprichter en CEO van Dutch Cloud, is ingenomen met de versterking van zijn Managed Services business. “Wij zijn zo’n zes jaar geleden begonnen als IaaS cloud provider. Sinds enkele jaren zien we dat onze klanten zo tevreden zijn over onze cloud-dienstverlening, dat ze ook additionele IT-services bij ons onderbrengen. Het gaat dan bijvoorbeeld om patch management, database performance management, backup en disaster recovery. We hebben daar inmiddels een aardige positie in opgebouwd. Die wordt nu met deze overname aanzienlijk versterkt.”

Het merendeel van de klanten van Ajilon IT Professionals is al over naar Dutch Cloud. Ook een aantal medewerkers heeft de overstap gemaakt naar Dutch Cloud, vaak op verzoek van de klant. “Wij zorgen ervoor dat de overgang voor de betrokken partijen – klanten en medewerkers – zo geruisloos mogelijk verloopt,” legt Van Zoeren uit. “Uiteindelijk willen we dat zij meerwaarde ondervinden: de Ajilon IT Professionals-klanten van onze toegespitste dienstverlening, ook op het gebied van cloud, en de medewerkers van een sterke uitbreiding van hun kennis en ervaring. Zij komen in aanraking met een technisch hoogstaande IT-benadering en krijgen volop de gelegenheid hun carrièreperspectief bij ons te vergroten.”

WEBSITE DIENSTEN REFERENTIES

Over Ajilon

Ajilon is een onderdeel van Adecco Group Nederland. Ajilon richt zich op (young) professionals en freelancers in IT, Finance, Engineering en Technology en verbindt hen met organisaties. Tijdelijk structureel, op project- of interim basis of in de vorm van traineeships. Als HR-specialist zoekt Ajilon naar de ideale werkvorm, want het moet passen. In Nederland is Ajilon actief met meer dan 1000 professionals en heeft 13 kantoren. Voor meer informatie www.ajilon.nl.

Over Dutch Cloud

Dutch Cloud is gespecialiseerd in cloud computing. De organisatie levert volledig afgeschermde cloud-omgevingen en neemt de end-to-end verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de totale cloud-infrastructuur en de daarop draaiende ICT voor zijn rekening. Dutch Cloud wordt vaak ingezet als uitbreiding van de bestaande ICT-afdeling. Onder meer Boska, e-office, Euretco, Fiber Nederland, FlexService en Ontwikkelcentrum maken gebruik van de diensten van Dutch Cloud.

De dienstverlening voorziet in de vraag van (middel)grote organisaties (top 1000) die complexere en bedrijfskritische applicaties naar de cloud willen brengen en eenmaal in de cloud, de daarop draaiende ICT gemanaged willen hebben. De dienstverlening kenmerkt zich door deskundig persoonlijk contact in combinatie met kwaliteit, transparantie en het bieden van maximale controle en flexibiliteit. Dutch Cloud is ISO- 27001:2013 gecertificeerd. Het bedrijf is gevestigd in Hilversum. Meer informatie: www.dutchcloud.com.

NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ajilon

Steven Beekhuis

Tel. +31 (0)418 – 78 40

Steven.beekhuis@ajilon.nl

Dutch Cloud

Bart ter Veer

Tel. +31 (0)35 – 820 02 52

bterveer@dutchcloud.com

The Communication Force

Nanda Bechtholt

Tel.  +31 (0)23 – 56 56 850

nandab@communicationforce.com

Relevante berichten

Get (C)Loud! maakt de tongen los over de GDPR

14 november 2017 - door Bart ter Veer
Tijdens de laatste Get (C)Loud! eind oktober in De Landgoederij te Bunnik ging het over de General Data Protection Regulation of GDPR, de nieuwe Europese privacy verordening die bij ons …
Lees verder

AVG. Krijgt u strafwerk?

8 november 2017 - door Martijn van Zoeren
AVG. We zijn er allemaal maar druk mee. De nieuwe wetgeving over de omgang met persoonsgegevens raakt iedereen, want elk bedrijf heeft tal van bestanden met tot personen herleidbare gegevens. …
Lees verder