Dutch Cloud neemt VersaStack van IBM en Cisco op in het cloudportfolio

14 oktober 2015 - door Dutch Cloud

13 oktober 2015 – Dutch Cloud, een toonaangevende Nederlandse aanbieder van managed clouds, heeft gekozen voor VersaStack™ van IBM (NYSE: IBM) en Cisco. Met deze combinatie kan het klanten helpen sneller een systeeminfrastructuur te installeren voor big data en analytics, cloud en mobile computing-toepassingen. VersaStack is een kant-en-klare, beproefde en uitstekend ondersteunde oplossing die de Cisco Unified Computing System-infrastructuur combineert met storage oplossingen onder IBM Storwize V7000.

Het geheel werkt als een geïntegreerde infrastructuur, ofwel een ‘datacenter in a box’. VersaStack bevat serverhardware, een hybride opslagsysteem, netwerkapparatuur en software voor systeembeheer in één platform. VersaStack maakt daarmee een efficiënt gebruik van computercapaciteit, netwerkvoorzieningen en storage-oplossingen mogelijk, met een tot vijf keer hogere opslagcapaciteit dankzij IBM’s realtime-compressie.

Dutch Cloud biedt IaaS-diensten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Tot het portfolio behoren managed clouds en aanverwante oplossingen voor bedrijfskritieke applicaties en continuïteitsgarantie. Het bedrijf hecht aan een persoonlijke benadering van klanten en kan cloudoplossingen inclusief internettoegang leveren. Sinds 2009 maakt Dutch Cloud gebruik van IBM en Cisco-technologie. De referentiearchitectuur van VersaStack met V7000 Hybrid bouwt voort op deze keuze. Er is nu één aanspreekpunt voor architectuur en support en één provisioning-tool. Deze totaaloplossing is voorgeconfigureerd en volledig getest. Support is inbegrepen, schaalbaarheid is gegarandeerd.

Oplossingen van Dutch Cloud blinken uit in bestendigheid, beschikbaarheid en compliance. De combinatie met IBM Spectrum Control maakt daarnaast een snelle analyse van prestatieproblemen nodig, wat tijd en manuren bespaart. Martijn van Zoeren, CEO van Dutch Cloud: “VersaStack is de perfecte oplossing omdat het twee leidende partijen in de industrie verenigt. VersaStack biedt een mate aan bedrijfsbreed vertrouwen die geen andere leverancier kan bieden. We gebruiken de beste technologie, waarmee we jarenlang ervaring hebben opgedaan, en bieden één aanspreekpunt. Ook de razendsnelle en risicovrije implementatie van extra capaciteit draagt bij aan ons succes.”

De Cisco-infrastructuur omvat Cisco UCS, applicatie-infrastructuur als Cisco Nexus, Cisco MDS 9000-switches en Cisco UCS Director management software. Het maakt de uitrol van applicaties sneller, waardoor bedrijven eenvoudiger kunnen reageren op zakelijke uitdagingen. IBM Storwize V7000 omvat technologie voor virtuele omgevingen met ingebouwde functies als datavirtualisatie, realtime-compressie en automatische datamigratie tussen tiers, gebaseerd op actuele gebruikspatronen. IBM en Cisco werken sinds jaar en dag samen in de ontwikkeling van technologie die de klanten van beide bedrijven ondersteunt, zakelijke transformatie versnelt en risico minimaliseert.

Relevante berichten

Pink Elephant en Dutch Cloud bundelen krachten bij aanbod Clouddesq

26 september 2017 - door Bart ter Veer
bron: Septembernummer Dutch IT-channel Onlangs werden Piet van Vugt, CEO bij Pink Elephant en Martijn van Zoeren, CEO bij Dutch Cloud, geïnterviewd door Martijn Kregting en Witold Kepinski van Dutch …
Lees verder

Dutch Cloud gecertificeerd in wereldwijde CSA STAR veiligheidsregister

14 september 2017 - door Bart ter Veer
Eerste Nederlandse Cloud provider met volledige transparantie in securitymaatregelen P E R S B E R I C H T Hilversum, 14 september 2017 – Dutch Cloud kondigt de registratie …
Lees verder
Kom naar Get (C)Loud! editie IX
op vrijdag 27 oktober in Bunnik Meer informatie