Hollandse Hoogte brengt 20 miljoen visuals onder bij Dutch Cloud

5 februari 2016 - door Dutch Cloud

02 hollandsehoogte[cmyk]

Hilversum, 5 februari 2016 – Hollandse Hoogte, het full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt, heeft zijn beeldbank ondergebracht bij Dutch Cloud. Het gaat om meer dan 40 terabyte aan bestanden die voortaan op de nieuwe cloudomgeving van Dutch Cloud draaien. De 20 miljoen beelden in hoge en lage resolutie zijn middels de applicatie PicturePack van Imedia toegankelijk voor de vele honderden klanten van Hollandse Hoogte in binnen- en buitenland.

Hollandse Hoogte beheerde een eigen serverpark op twee locaties. “IT beheer is niet onze core business en daardoor risicovol. Ook gezien de technologische ontwikkelingen op het gebied van storage zijn we op zoek gegaan naar een cloud specialist en die hebben we in Dutch Cloud gevonden.” Dat zegt Bas van Beek, directeur Hollandse Hoogte. Zijn bedrijf kan nu vertrouwen op een hoog-beschikbaar en bedrijfszeker platform dat de juiste performance biedt om de gebruikerservaring en het gebruikersgemak van de klanten te vergroten. De immense beeldbank draait op de nieuwe Cisco Versastack-oplossing in de nieuwe cloudomgeving van Dutch Cloud. Hierdoor is de bedrijfszekerheid en performance voor de komende jaren gegarandeerd. Een van de twee serverlocaties van Hollandse Hoogte, de grootste, kon worden ‘opgeruimd’, de andere blijft in gebruik voor kantoortoepassingen.

De migratie van de beeldbank naar Dutch Cloud is probleemloos en snel verlopen; in een dikke week was de klus geklaard, mede dankzij de goede voorbereidingen en kennis van zaken van Imedia en Dutch Cloud. Van Beek: “Er komt veel kijken bij zo’n migratie. De datacenter provider moet toegang geven tot de serverruimte om de servers weg te halen, de ‘oude’ dienstverlener moet meewerken, de bestanden worden overgezet, de hardware netjes afgesloten, connectivity geregeld, et cetera. En dat alles zonder dat onze klanten er iets van merken. Dutch Cloud heeft dat, in samenwerking met Imedia, heel goed gemanaged.” De technologie boost waar Hollandse Hoogte dankzij de overgang naar Dutch Cloud van profiteert gaat verder dan grotere prestaties en maximale bedrijfszekerheid. Dankzij de nieuwe storage-aanpak heeft Van Beek veel meer inzicht in wat er allemaal voor beelden in huis zijn. Daardoor is Hollandse Hoogte beter in staat zijn portfolio te managen en er meer waarde uit te halen.

Over Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte is een full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt. Via de website heeft de gebruiker toegang tot vele miljoenen beelden uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie: www.hollandse-hoogte.nl.

Relevante berichten

Facts & Figures Dutch IT-channel Award

30 januari 2018 - door Bart ter Veer
In aansluiting op de Dutch IT-channel Award-uitreiking op 18 januari jongstleden, heeft Dutch Cloud enkele facts & figures voor u op een rijtje gezet. Met betrekking tot het aantal stemmen dat …
Lees verder

Cloud Service Provider of the Year 2017!!

25 januari 2018 - door Bart ter Veer
Donderdag 18 januari 2018 werd aan Dutch Cloud de prestigieuze en felbegeerde Dutch IT-channel Award Cloud Service Provider of the Year 2017 uitgereikt. Wat waren en zijn we daar trots …
Lees verder