Hollandse Hoogte brengt 20 miljoen visuals onder bij Dutch Cloud

5 februari 2016 - door Dutch Cloud

02 hollandsehoogte[cmyk]

Hilversum, 5 februari 2016 – Hollandse Hoogte, het full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt, heeft zijn beeldbank ondergebracht bij Dutch Cloud. Het gaat om meer dan 40 terabyte aan bestanden die voortaan op de nieuwe cloudomgeving van Dutch Cloud draaien. De 20 miljoen beelden in hoge en lage resolutie zijn middels de applicatie PicturePack van Imedia toegankelijk voor de vele honderden klanten van Hollandse Hoogte in binnen- en buitenland.

Hollandse Hoogte beheerde een eigen serverpark op twee locaties. “IT beheer is niet onze core business en daardoor risicovol. Ook gezien de technologische ontwikkelingen op het gebied van storage zijn we op zoek gegaan naar een cloud specialist en die hebben we in Dutch Cloud gevonden.” Dat zegt Bas van Beek, directeur Hollandse Hoogte. Zijn bedrijf kan nu vertrouwen op een hoog-beschikbaar en bedrijfszeker platform dat de juiste performance biedt om de gebruikerservaring en het gebruikersgemak van de klanten te vergroten. De immense beeldbank draait op de nieuwe Cisco Versastack-oplossing in de nieuwe cloudomgeving van Dutch Cloud. Hierdoor is de bedrijfszekerheid en performance voor de komende jaren gegarandeerd. Een van de twee serverlocaties van Hollandse Hoogte, de grootste, kon worden ‘opgeruimd’, de andere blijft in gebruik voor kantoortoepassingen.

De migratie van de beeldbank naar Dutch Cloud is probleemloos en snel verlopen; in een dikke week was de klus geklaard, mede dankzij de goede voorbereidingen en kennis van zaken van Imedia en Dutch Cloud. Van Beek: “Er komt veel kijken bij zo’n migratie. De datacenter provider moet toegang geven tot de serverruimte om de servers weg te halen, de ‘oude’ dienstverlener moet meewerken, de bestanden worden overgezet, de hardware netjes afgesloten, connectivity geregeld, et cetera. En dat alles zonder dat onze klanten er iets van merken. Dutch Cloud heeft dat, in samenwerking met Imedia, heel goed gemanaged.” De technologie boost waar Hollandse Hoogte dankzij de overgang naar Dutch Cloud van profiteert gaat verder dan grotere prestaties en maximale bedrijfszekerheid. Dankzij de nieuwe storage-aanpak heeft Van Beek veel meer inzicht in wat er allemaal voor beelden in huis zijn. Daardoor is Hollandse Hoogte beter in staat zijn portfolio te managen en er meer waarde uit te halen.

Over Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte is een full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt. Via de website heeft de gebruiker toegang tot vele miljoenen beelden uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie: www.hollandse-hoogte.nl.

Relevante berichten

Get (C)Loud! maakt de tongen los over de GDPR

14 november 2017 - door Bart ter Veer
Tijdens de laatste Get (C)Loud! eind oktober in De Landgoederij te Bunnik ging het over de General Data Protection Regulation of GDPR, de nieuwe Europese privacy verordening die bij ons …
Lees verder

AVG. Krijgt u strafwerk?

8 november 2017 - door Martijn van Zoeren
AVG. We zijn er allemaal maar druk mee. De nieuwe wetgeving over de omgang met persoonsgegevens raakt iedereen, want elk bedrijf heeft tal van bestanden met tot personen herleidbare gegevens. …
Lees verder