Dutch Cloud eerste Nederlandse klant van VersaStack-oplossing

28 april 2015 - door Dutch Cloud

De geïntegreerde VersaStack- infrastructuuroplossing van Cisco en IBM geeft Dutch Cloud de garantie van een werkende IT-omgeving

Hilversum, 22 april 2015 – Cloud provider Dutch Cloud heeft als eerste bedrijf in Nederland gekozen voor VersaStack, het geïntegreerde infrastructuurontwerp op basis van Cisco UCS-servers en -switches en de Storwize V7000- storageoplossing van IBM. De nieuwe infrastructuur wordt geplaatst in een nieuw in te richten datacenteromgeving in Amsterdam. De oplossing is besteld bij ICT-distributeur Tech Data.

VersaStack, sinds begin dit jaar via TD Azlan verkrijgbaar, is modulair van opzet en eenvoudig schaalbaar. Het is ontwikkeld om onder andere Cloud-, Big Data-, Analytics- en Mobility-projecten sneller, efficiënter en flexibeler te kunnen uitvoeren. Het nieuwe platform helpt gebruikers de implementatie en beheer van hun datacenter te stroomlijnen.

Het systeem wordt bestuurd door Cisco’s UCS Director en maakt gebruik van VMware ESXi 5.5. De stack wordt later verder uitgebreid met een IBM DB2- database en WebSphere middleware. VersaStack is gebaseerd op een in samenwerking met IBM Storage ontwikkeld Cisco Validated Design (CVD). Dit vormt een bevestiging van de betrouwbaarheid voor klanten en Business Partners en dit maakt het mogelijk sneller flexibele oplossingen en toepassingen te ontwikkelen.

Nieuwe datacenteromgeving van Dutch Cloud met VersaStack

Voor het inrichten van de nieuwe datacenteromgeving in Amsterdam keek Dutch Cloud kritisch naar de eerder gemaakte keuzes. Martijn van Zoeren, Algemeen Directeur van Dutch Cloud: “In 2009 hebben we heel bewust de keuze gemaakt voor IBM-servers en -storage en Cisco-netwerktechnologie. De bestaande omgevingen beschikken daarom allemaal over IBM x3650 M4-servers, die inmiddels binnen het Lenovo xSeries-portfolio vallen, en IBM Storwize- technologie. Verder beschikken alle datacentra over Cisco-switching. De gehele configuratie is in elk datacenter identiek.” Het gaat om datacentra in Amsterdam, Duitsland, Zwitserland en de UK. Door uitbreiding was een nieuwe datacenteromgeving nodig in Amsterdam. “Wij kunnen hiervoor terecht in een datacenter van de TelecityGroup, en wel in het meest moderne datacenter van de afgelopen anderhalf jaar: Telecity 5”, vertelt Van Zoeren. “Dit wordt voor ons een High I/Ops-omgeving, ofwel een omgeving waar we echt hoogwaardige performance kunnen leveren. We richten ons daarbij met name op klanten die streaming-diensten leveren, e-commerce of Big Data.”

Met VersaStack geen extra leverancier nodig

Door de overname van de IBM x86-servers door Lenovo, zou Dutch Cloud te maken krijgen met een nieuwe, extra leverancier. Van Zoeren wilde echter liever bij de zorgvuldig gekozen leveranciers Cisco en IBM blijven. “We zijn vooral erg IBM-gericht en altijd heel blij geweest met de IBM-producten. Dankzij IBM konden we altijd het beste jongetje van de klas zijn en een hoge beschikbaarheid en performance bieden aan onze klanten. Daar wilde ik niet zomaar van af”, blikt Van Zoeren terug. “Op een gegeven moment kwamen we VersaStack tegen. Tachtig procent van de topologie die we nu al vijf à zes jaar gebruiken is hetzelfde als de basisarchitectuur van VersaStack. IBM Storwize V7000 gebruiken we al jaren, net als de Cisco Nexus-technologie, en daar zijn we uitermate tevreden over. Alleen is de xSerie vervangen door de Intellijn van Cisco USC. En dan hebben we gelijk de zekerheid dat alles samen werkt, zonder zelf de koppeling te hoeven maken.”

Eén aansturing voor gehele omgeving

Voor Dutch Cloud is het verder een voordeel dat zowel de Cisco- als de IBM- hardware wordt aangestuurd door dezelfde provisioningsoftware en beheertools. Van Zoeren: “Dat is altijd gescheiden geweest. We hadden Cisco-tools voor Cisco- hardware en IBM-tools voor IBM-hardware. Nu kunnen we de gezamenlijke propositie vanuit één plek aansturen. We hoeven dus ook niet meer met twee teams naast elkaar te werken.” Daarnaast hoopt Dutch Cloud op korte termijn de koppeling te kunnen maken met Public Cloud-providers als Amazon of IBM SoftLayer. “De aansturingstool voor storage, servers en het netwerk kan namelijk ook communiceren en gekoppeld worden met een Public Cloud. Dat is voor ons enorm interessant.”

Dutch Cloud gelooft in VersaStack

“Wij zijn in Nederland de eerste die VersaStack gaan implementeren en ik geloof er in. Ook in andere landen gaan we VersaStack uitrollen op het moment dat het van toepassing is”, aldus Van Zoeren. De cloud provider kan met VersaStack voortborduren op de bestaande architectuur, alleen wordt het nu beter geborgd. “We waren altijd heel innovatief met de keuzes die we maakten, en nu zie je dat er een referentie-architectuur is waar we ook echt iets mee kunnen. Het belangrijkste voor ons is dat we onze gemiddelde beschikbaarheid van honderd procent van de afgelopen vijf jaar kunnen blijven behouden.”

Over Dutch Cloud

Dutch Cloud is gespecialiseerd in cloud computing. Dutch Cloud levert volledig afgeschermde cloud-omgevingen en neemt de end-to-end verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de totale cloud-infrastructuur. Dutch Cloud wordt vaak ingezet als uitbreiding van de bestaande ICT-afdeling. Dutch Cloud is ISO- 27001:2013 gecertificeerd. Het bedrijf is gevestigd in Hilversum.

Bij Dutch Cloud kunt u rekenen op deskundig persoonlijk contact. Daarnaast worden de voordelen van Cloud Computing gecombineerd met kwaliteit, transparantie en het bieden van maximale controle en flexibiliteit. De dienstverlening sluit naadloos aan bij de vraag van (middel)grote organisaties (top 1000) die complexere en meer bedrijfskritische applicaties naar de Cloud willen brengen. Meer informatie: www.dutchcloud.com.

Over Tech Data

Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS) is een Amerikaanse multinational met hoofdzetel in Clearwater, Florida en werd in 1974 opgericht als toonaangevende, wereldwijde leverancier van ICT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het bedrijf is aanwezig in de Verenigde Staten, Canada, Latijns Amerika, de Caraïben en Europa. De diensten omvatten onder meer verkoop, technische en financiële ondersteuning, configuratie en een hele reeks bekroonde e-commerce oplossingen. Vandaag de dag is Tech Data de grootste Nederlandse ICT-distributeur en actief in verschillende Lines of Business. TD Azlan, de Enterprise-divisie van Tech Data Corporation, levert en ondersteunt de technologieën die vandaag het meest cruciaal zijn voor bedrijven.

Geconvergeerde infrastructuur en netwerken, datacentra en opslagtechnologie, zakelijke software, virtualisatie, security, Unified Communicatons; door ze allemaal samen te brengen legt TD Azlan de fundamenten waarop partners complete oplossingen kunnen aanbieden die volledig zijn afgestemd op de behoeften van hun eindgebruikers/klanten. Meer informatie: www.techdata.nl/azlan.

 

Bron: http://dutchitchannel.nl/527705/dutch-cloud-kiest-voor-versastack-van-ibm-en-cisco.html

Relevante berichten

Dutch Cloud creëert nieuwe kansen met Azure

7 maart 2018 - door Bart ter Veer
Wie als cloudleverancier nieuwe en bestaande inkomsten wil zekerstellen, kan niet om Azure heen. Althans, dat is de sterke overtuiging van Dutch Cloud. Samen met Insight, leverancier van Intelligent Technology …
Lees verder

Facts & Figures Dutch IT-channel Award

30 januari 2018 - door Bart ter Veer
In aansluiting op de Dutch IT-channel Award-uitreiking op 18 januari jongstleden, heeft Dutch Cloud enkele facts & figures voor u op een rijtje gezet. Met betrekking tot het aantal stemmen dat …
Lees verder