Hollandse Hoogte

Dutch Cloud zet foto’s Hollandse Hoogte in de cloud

Managed cloud provider Dutch Cloud heeft meer dan 40 terabyte aan bestanden van fotobureau Hollandse Hoogte in beheer. De nieuwe omgeving moet het bedrijf meer zekerheid geven en meer inzicht in de bestanden.

Full-service fotobureau Hollandse Hoogte vertegenwoordigt verschillende topfotografen en internationale agentschappen. In zijn beeldbank zijn ruim twintig miljoen beelden in hoge en lage resolutie te vinden. Deze bestanden werden altijd op een eigen serverpark op twee locaties beheerd en worden aan de honderden klanten van het bedrijf beschikbaar gesteld middels de applicatie PicturePack van Imedia. Omdat it niet de core business van het bedrijf is, was het zelf beheren van de data risicovol, legt directeur Bas van Beek uit. ‘Ook gezien de technologische ontwikkelingen op het gebied van storage, zijn we op zoek gegaan naar een cloud-specialist.’

Die specialist vond Hollandse Hoogte in managed cloud provider Dutch Cloud uit Hilversum. Hollandse Hoogte koos voor Dutch Cloud, omdat het volgens hen een hoge beschikbaarheid en bedrijfszeker platform biedt met de juiste performance om gebruikerservaring en gebruikersgemak van de klanten te verbeteren. Daarnaast heeft Dutch Cloud veel ervaring met beeldbanken en softwareleveranciers, waardoor de nieuwe samenwerking met Imedia ook goed verloopt.

Goed gemanagede migratie

De migratie van het serverpark naar de cloudomgeving van Dutch Cloud werd succesvol afgerond, waar het nu draait op de Cisco VersaStack-oplossing. Dat is een oplossing waarbij de nieuwste technologie van Cisco en van IBM gecombineerd en gevalideerd zijn door beide IT-bedrijven.

De migratie is in ongeveer een week tijd afgerond, waarbij de grootste serverlocatie van Hollandse Hoogte is ‘opgeruimd’. De kleinere locatie blijft in gebruik voor kantoortoepassingen. Van Beek: ‘Er komt veel kijken bij zo’n migratie. De datacenter provider moet toegang geven tot de serverruimte om de servers weg te halen, de ‘oude’ dienstverlener moet meewerken, de bestanden worden overgezet, de hardware netjes afgesloten, connectivity geregeld, et cetera. En dat alles zonder dat onze klanten er iets van merken. Dutch Cloud heeft dat, in samenwerking met Imedia, heel goed gemanaged.’

Resultaat

Door de overstap op de cloud heeft het bedrijf meer inzicht in de bestanden die in huis zijn, licht Van Beek toe. Daardoor is het bedrijf volgens hem beter in staat zijn portfolio te managen en er meer waarde uit te halen.

Kom op de koffie!

Soestdijkerstraatweg 66-1
1213 XE Hilversum

Dutch Cloud Contact kaart
Of neem snel contact op.

info@dutchcloud.com
+31 (0)35 820 0252