Boska

In de showroom voor consumentenproducten van Boska, in een sfeervol kerstdecor, spreek ik Sander de Boer, international marketing manager. Boska in Bodegraven is ’s werelds grootste producent van Cheesewares®, accessoires voor kaas. Het familiebedrijf, ooit begonnen als smederij, heeft een lange historie en werd in 1896 opgericht. Dat het bedrijf van de uitvinders van het oer-Hollandse kaasmes nog niet Koninklijk is, komt doordat het daarvoor simpelweg te druk is. De organisatie telt inmiddels 62 medewerkers in Nederland, Duitsland en New York en groeit gestaag.

De Boer, net terug van een week in Zuid-Spanje voor een fotoshoot voor de nieuwe brochure, die zij volledig in eigen beheer maken, vertelt trots over het familiebedrijf en zijn eigen rol als marketing manager.

“In het begin leverden wij onze producten alleen aan professionals. Sinds de komst van onze huidige directeur, de inmiddels vierde generatie van de familie Bos, levert Boska ook consumentenproducten: kaasschaven, -messen, -planken en fonduesets. De Cheesewares®, met onze eigen productontwikkeling in Bodegraven, zijn inmiddels breed verkrijgbaar bij grote supermarktketens in Nederland, Duitsland, Frankrijk en de VS. We leveren onze producten in meer dan 85 landen. Meer en meer verloopt de verkoop langs digitale wegen. Dat betekent ook dat onze ICT-omgeving, die mede bepalend is voor het succes, in belang toeneemt.”

Bij Dutch Cloud is afspraak ook echt afspraak, zij ontzorgen Boska volledig. Zodat wij ons kunnen focussen op de verkoop van onze Cheesewares®.

De Boer vervolgt: “Het vierde kwartaal is voor ons cruciaal, daarin maken wij het grootste deel van onze omzet. De overige tijd van het jaar staat in het teken van productontwikkeling, en ook onze ICT moet voor die tijd helemaal op orde zijn. Juist in die periode is het noodzakelijk dat wij erop kunnen rekenen dat onze webshop continu en optimaal beschikbaar is voor onze klanten.”

Boska is al lange tijd klant van Dutch Cloud. De hele ICT draait op de flexibele en hoogwaardige Cloud-infrastructuur van Dutch Cloud. Via Dutch Cloud reseller, it2grow uit Rijswijk levert Dutch Cloud de volledige infrastructuur voor de ICT van alle medewerkers, van het e-mailverkeer tot aan de opslag van beelden. De Boer: “Wij werken met remote desktops, en alle (vaak grote hoeveelheden) data moeten over een en dezelfde lijn. Dat vergt enorm veel capaciteit. Dutch Cloud regelt dat voor ons.”

it2grow is voor Boska het eerste aanspreekpunt op het gebied van ICT. De samenwerking met Dutch Cloud vindt de Boer goed verlopen: “Als we extra snelheid nodig hebben, of meer lijnen, dan regelt dat Dutch Cloud dat voor ons. Ze hebben hun zaakjes goed voor elkaar en afspraak is bij hen ook echt afspraak.”

“Voor ons ligt de focus op Nederland, Duitsland en USA, waarin USA een enorme groeimarkt voor ons is omdat daar meer en meer kaas gefabriceerd en geconsumeerd wordt. Frankrijk en België laten we inmiddels over aan distributeurs. We groeien jaarlijks 20% en dat vergt enorme investeringen in voorraden. We zijn een gezonde organisatie en door onze organisatiestructuur kun je je voorstellen dat ICT voor ons erg belangrijk is. Ik ben daarin blij met Dutch Cloud als partner, zij ontzorgen ons echt, zodat wij ons kunnen focussen op de verkoop van onze Cheesewares®”, aldus Sander de Boer.

Kom op de koffie!

Kabelweg 21
1014 BA Amsterdam

Dutch Cloud Contact kaart
Of neem snel contact op.

info@dutchcloud.com
+31 (0)35 820 0252